Trabzon Üniversitesi Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu Kuruluyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Üniversitemiz bünyesinde Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu kurulmasına onay verdi.

Üniversitemiz Rektörlüğünün, Çarşıbaşı ilçesinde Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklifi YÖK tarafından uygun görüldü.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2021 yılı Üniversitemiz için oldukça verimli ve bereketli geçiyor. Geçtiğimiz günlerde Üniversitemiz bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu kurulması ve Tonya Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni programların açılmasına onay verilmesinin ardından şimdi de Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız, Çarşıbaşı ilçemizde Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklifimizi uygun gördü. Meslek Yüksekokulumuzun mümkün olan en kısa süre içinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması için ilgili süreci ve gerekli çalışmaları tüm paydaşlarımızla birlikte özenle sürdüreceğiz. Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulumuzun Üniversitemiz, Çarşıbaşımız, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, son derece mutluluk duyduğumuz bu kararın alınmasında, başta YÖK Başkanımız Sayın M.A. Yekta Saraç Bey ve Kurul Üyeleri olmak üzere emeği ve katkısı bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.