TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Genç Akademisyenlerle Ar-Ge Toplantısı

Üniversitemiz tarafından “Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı”nın ilki gerçekleştirildi.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Atilla Çimer, doktor araştırma görevlileri, doktor öğretim görevlileri ve doktor öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, yürütülen eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme çalışmaları ve diğer tüm iş başlıklarının Trabzon Üniversitesi stratejik planı doğrultusunda yapıldığını belirterek, “Gelecek yıllarda, bizlerden ve sizlerden eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme beklentilerinin neler olduğu ve bu beklentileri nasıl gerçekleştirebileceğimiz konusunu bugün burada genel hatlarıyla masaya yatırıyoruz. Öncelikle mevcut durum ve imkânlarımızı proje ve yayın istatistiklerimizi birlikte değerlendirerek bu durumun stratejik plan hedeflerimizle karşılaştırmasını yapacağız. Aksayan veya eksik kalan yönlerin sebeplerini ve bunları nasıl çözebileceğimizi konuşacağız.  Önümüzdeki günlerde çalışmalarını tamamlayacağımız sizleri de yakından ilgilendiren atama ve yükseltme kriterlerimize yönelik bizlerin hedefleri sizlerin beklentilerini istişare edeceğiz.” dedi.

Proje Önerileri Bekliyoruz

Projelere destek veren kaynak kurum ve kuruluşların önemine de dikkati çeken Rektörümüz Âşıkkutlu, “Üniversite olarak Avrupa Birliği, TÜBİTAK, BAP ve diğer ulusal fonlardan daha fazla nasıl yararlanabileceğimiz konusunda beklentilerinizi, bizzat sizlerin genç akademik bakış açılarınız doğrultusunda değerlendirilmesi önem arz etmektedir. Değerli öğretim elamanlarımız, biz yönetim olarak sizleri çok önemsiyoruz. Sizleri en güncel teknolojik imkanlarla buluşturmak ve üniversitemize olan katma değerinizi daha da artırmak arzusundayız. Bu noktada elimizden geleni imkanlarımız ölçüsünde yapmaya gayret ediyoruz.  Sizlerden de gerek Avrupa Birliği noktasında gerekse TÜBİTAK ve Üniversitemiz fonlarından daha fazla yararlanmak amacıyla proje önerileri bekliyoruz.   Hepinize katıldığınız için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Daha sonra Trabzon Üniversitesi Ar-Ge’den sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Karal, yaptığı sunumla Ar-Ge projelerinde görev alma durumu, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin hedefleri, araştırma ve geliştirme kaynakları, Trabzon Üniversitesi’ndeki yayın sayıları, temel performans göstergeleri, öğretim üyeliğine yükseltme ve atanma yönerge planlaması, Trabzon Üniversitesi akademik performans veri sistemi konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Soruların yanıtlanmasının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat