TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen “Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları”nın üçüncüsü Trabzon’da gerçekleştirildi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkan Vekili Dr. Muhammed Adak, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, ilçe ve bölge belediye başkanları, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile akademisyenler katıldı.
 
Açılış ve anahtar konuşmaların yapıldığı ve teknik sunumların aktarıldığı toplantı, “Kent Ekonomisi” ve “Akıllı Şehirler” olmak üzere iki oturum halinde gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun başkanlığında gerçekleşen “Kent Ekonomisi” başlıklı birinci oturumda, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin konuya dair sunum yaptılar.

“Akıllı Şehirler” başlıklı ikinci oturumda ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın başkanlığında, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından sunumlar yapıldı.
 
Toplantı, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat