TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Binasının Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Şalpazarı Belediyesi arasında, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu olarak kullanılmak üzere inşa edilen binanın Üniversitemize devrine ilişkin protokol imzalandı.

Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’nda yapılan protokol imza törenine Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi TÜRKMEN, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Narter, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci, akademik ve idari personellerimiz, kamu kurumu yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Söz konusu binanın Üniversitemize tahsisine ilişkin protokol, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından imza altına alındı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, böyle önemli ve anlamlı bir protokole imza atmak üzere burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Gerçekten burada çok güzel ve hayırlı bir iş başarılarak böyle muhteşem bir bina yapıldı ve şimdi inşallah bize teslim edilecek. Biz de Trabzon Üniversitesi Şalpazarı MYO’da bu yıl ilk defa öğrenci alarak başlattığımız eğitim-öğretim sürecini bundan böyle bu binanın güzelliğine ve ihtişamına layık bir şekilde inşallah burada sürdüreceğiz. Bu süreçte katkısı ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’nun inşa süreci ve eğitim-öğretime hazır hale gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektörümüz, “Şu anda içinde bulunduğumuz göz kamaştırıcı bu güzel mekânın burada yapılmasına arsasını bağışlamak suretiyle zemin hazırlayan Şalpazarı Belediye Başkanı Sayın Refik Kurukız Bey’e ve arsa üzerine böyle muhteşem bir binayı inşa etmede öncülük ederek maddi ve manevi katkılarını, desteklerini ve yakın ilgilerini hiçbir zaman esirgemeyen ve bundan sonra da esirgemeyeceğini belirten Üsküdar Belediye Başkanımız, çok değerli hemşehrimiz Sayın Hilmi Türkmen Bey’e huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ayrıca bu tören münasebetiyle aramızda bulunan ve gerek Üniversitemizin gelişmesi konusunda gerekse Meslek Yüksekokulumuzun açılıp bugünlere gelmesinde büyük uğraş veren Milletvekilimiz Sayın Salih Cora Bey’e huzurunuzda teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu vesile ile üniversitemizin kurulmasına ve gelişmesine imkân verip desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, YÖK Başkanımıza ve mesai arkadaşlarına, bölge vekillerimiz ile katkısı geçenlere ve tabii ki halkımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Cenab-ı Hak hepsinden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Şalpazarı Meslek Yüksekokulumuzun bu pırıl pırıl yeni binasının Üniversitemize, Şalpazarımıza, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Burada yetişecek olan öğrencilerimizin kendilerine, ailelerine, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa hayırlı ve erdemli birer fert olarak çok faydalı ve güzel hizmetler sunacaklarına dair inancımı, dilek ve duamı ifade etmek istiyorum. Son olarak bu güzel ve mutlu günümüzde törenimize teşrif ederek sevinç ve mutluluğumuzu paylaşan siz kıymetli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

İlgili Resimler


Menüyü Kapat