TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Öğrencisi Milli Sporcu Gültekin Avrupa Üçüncüsü Oldu

U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Milli güreşçimiz Mehtap Gültekin, Avrupa üçüncüsü oldu.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te 13 Mart 2023 tarihinde başlayan ve hala devam eden U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 76 kilogramda mücadele eden Gültekin, bronz madalya müsabakasında Rumen Elena Irina Margas’ı 10-2 mağlup etti.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve Trabzon Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün de sporcusu olan Mehtap Gültekin, şampiyonaya çeyrek finalden başlayarak Alman Laura Celine Kuehn maçını 3-0 kazandı. Yarı finalde Litvanyalı rakibi Kamile Gaucaite’ye 5-0 kaybeden Gültekin, bronz madalya maçına çıktı. Bronz madalya müsabakasında Gültekin, Rumen Elena Irina Margas’ı 10-2 mağlup ederek madalyanın sahibi oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, bronz madalya kazanan Gültekin’i başarılarından dolayı tebrik etti. Âşıkkutlu, "Şampiyonada derece elde eden sporcumuz üniversitemizi bir kez daha gururlandırdı. Öğrencimiz Mehtap Gültekin’in bu başarısı ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde hepimiz için ışık olacaktır. Bu vesileyle antrenörleri başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Öğrencimizin başarılarının devam etmesi için kendilerini desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli öğrencimizin almış olduğu bu derecenin ülkemize, milletimize ve Trabzon’umuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Üniversitemizi her alanda olduğu gibi sportif faaliyetlerde en iyi şekilde temsil ederek nice başarılar elde etmeyi amaçlıyoruz. " dedi.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş ise yaptığı açıklamada "Üniversitemize bu başarıyı getirmekte katkısı olan Sayın Rektörümüz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, antrenörlerimiz, hocalarımız ve milli sporcumuzu kutluyoruz. Hep birlikte büyük bir özveriyle bronz madalyanın sahibi olduk. Sporcumuzun Avrupa üçüncülüğü derecesi ülkemize ve Trabzon’umuza hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat