TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın personellerimize yönelik bir program düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörlük Senato Salonu’ndaki programa Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Genel Sekreter Doç. Dr. Ufuk Töman ve kadın çalışanlar katıldı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, programda yaptığı konuşmada ülkemizi yasa boğan asrın en büyük deprem afeti nedeniyle derin bir hüzün ve burukluk içinde olduklarını dile getirerek afette hayatını kaybeden tüm depremzedelere, özellikle günün anlam ve önemine binaen vefat eden kadınlara Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerken bu ve benzeri başka felaketlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Rektörümüz Âşıkkutlu, aslında erkeği ve kadını ile bir bütün olan toplumları her yönüyle şekillendiren, geleceğini belirleyen ve tüm alanlarda gelişmesine en büyük katkıyı sunan kadınların daima ilgiyi, sevgiyi, saygıyı, takdir ve teşekkürü hak ettiklerini ifade etti.

Kadınlarımızın özde sahip oldukları sevgiyle, şefkatle, merhametle, hoşgörü ve fedakarlıkla bulundukları her konumda toplumun ayrılmaz parçası olduklarını belirten Âşıkkutlu, “Böyle bir günde kadınlarımızın önemini ve değerini bir kez daha fark etme fırsatını yakalamış olduk. Ne var ki bu farkındalık bir günle sınırlı kalmamalı, hayat boyu sürmelidir. Kurumsal olarak baktığımızda sizler sayesinde daha güçlü olduğumuzu hissediyoruz.  Zira sizler, her alanda olduğu gibi üniversitemizin gelişimine de büyük katkılar sunuyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve üniversitem adına her birinizin, sizlerin şahsında üniversite camiamızın ve tüm kadınların Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Sağlık ve mutluluk içinde daha nice böyle anlamlı günlere ve yıllara ulaşmanızı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ayrıca programımıza katıldığınız için kurumum ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Programa katılan kadın personelin her birinin günün anlam ve önemine dair duygu ve düşüncelerini de dinleyen Âşıkkutlu, günün anısına kadın personele ikram ve çiçek takdiminde bulunmasının ardından program sona erdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat