TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Bahar Yarıyılı Planlaması Yapıldı

Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin planlaması Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, akademik ve idari birimlerden dekan ve müdür yardımcıları ile Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Şube Müdürü Harun Mollaoğlu da katıldı.
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında yapılacak sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile toplumsal katkı kapsamındaki çalışmaların planlanması, planlamada dikkat edilecek hususlar görüşüldü. 
Toplantının içeriği hakkında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, “Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü yılı olması nedeniyle etkinliklerde 100’üncü yıl vurgusunu ön plana çıkaracağız. Bilindiği üzere UNESCO ölümünün 50'nci yılında Aşık Veysel’i anma programı düzenliyor. Türkiye’de ise 2023 yılı ‘Aşık Veysel Yılı' ilan edildi. Etkinliklerde bu durumu da değerlendirmek istiyoruz.  Bağımlılık ve bağımlılık ile mücadelenin öneminin anlatılması için konferanslar yapmayı planlıyoruz. Çocuk ve kadınlara yönelik şiddet ve istismarın önlenmesi gibi konularda çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimine katkı yapacak çok sayıda farklı etkinliğin yapılmasını da birimlerimizle görüştük. Sosyal bilimler ağırlıklı programları bünyesinde bulunduran Üniversitemizin stratejik amaçları doğrultusunda, iç ve dış paydaşlarımızla kuvvetli iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışarak Üniversitemizin farklı alanlarda topluma ve şehrimizin tanıtımına da önemli katkılar sunmasını düşünüyoruz.” dedi.
Toplantıda, ayrıca geçen Güz döneminde yapılan sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında da değerlendirmeler yapıldı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat