TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Personelimize İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Katılım Belgeleri Verildi

Üniversitemiz, hizmet içi eğitimler kapsamında “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi alan personelimize katılım belgelerini takdim etti.

Belgelerin takdiminde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, “Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) tarafından düzenlenen ve Üniversitemiz İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Mehmet Ali Tekincanlı  tarafından  verilen eğitimlerde çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazaları ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, ilkyardım, biyolojik ve psiko-sosyal risk etmenleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü gibi konular ele alındı. İş sağlığı ve güvenliği; insanın psikolojik, fizyolojik durumunun korunması ve daha iyi hale getirilmesi için büyük önem taşıyan bir uygulamadır. İşçi sağlığı ve iş güvenliğine önem verilen iş ortamında çalışan insanlar, işlerine dikkatlerini artırarak daha verimli çalışacak ve hata oranı da ciddi anlamda düşecektir. Üniversite olarak sorumluluk alıp bu uygulamalarla kaliteyi ve verimliliği artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Üniversitemizdeki tüm çalışanlara daha güvenli ve sağlıklı çalışma ortamı oluşturmak amacı ile gerçekleştirilen eğitimler hakkında bilgi veren Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, “Ülkemizde ve dünyada çok sayıda iş kazası yaşanmaktadır. Yaşanan kazaların çoğuna baktığımızda belirsizlik, ihmalkarlık, dikkatsizlik ve yapılan işe bilinçsizce yaklaşılması öne çıkmaktadır.  Trabzon Üniversitesi olarak çalışan her bir personelimize değer veriyoruz. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında her 3 yılda bir temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerimizi vereceğiz. Bu vesileyle de eğitimlerin verilmesi noktasında Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Öğr. Gör. Mehmet Ali Tekincanlı başta olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyor, herkese sağlıklı, mutlu ve iş kazalarından uzak günler diliyorum.” diye konuştu.

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mehmet Ali Tekincanlı ise 6331 sayılı kanunda çalışanların 8 saatlik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri bulunduğunu belirterek “Koordinatörlük olarak bu eğitimleri vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. İlk aşamada Merkez Kampüsümüz içerisinde idari personellerimiz, çalışan güvenlik, temizlik, sürekli veya geçici bütün işçilerimizi kapsayacak şekilde eğitimlerimizi veriyoruz. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkıları ile yaptığımız eğitimler sonunda personelimize bugün katılım belgelerini veriyoruz. Bu eğitimler daha sonrasında akademik personelimize verilmek üzere planlanacak. Böylelikle kısa bir sürede tüm üniversite personelimizin Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri tamamlanacak. Bu eğitimlerin verilmesini planlayan ve gerekli ortamı sağlayan SEM müdürlüğümüze ve Rektörlüğümüze teşekkür ederim.” dedi.

Menüyü Kapat