TRABZON ÜNİVERSİTESİ

“Kıbrıs Sorununa Yeni Bir Çözüm Modeli: Egemen Eşitliğe Dayalı, İki Devletli Çözüm” Konferansı Gerçekleştirildi

Kıbrıs İlim Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, organizasyon ve moderatörlüğünü Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun’un yaptığı çevrim içi konferansa, konuşmacı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, davetli katılımcı olarak Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yadigar İzmirli, KİÜ Rektör Vekili Lale Ayşegül Büyükgönenç ile bazı bölge rektörleri katıldı.

Çok sayıda davetlinin ilgiyle takip ettiği konferansta, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Kıbrıs sorununun tarihi sürecini özetledikten sonra, tarafların eşit egemenliğine dayalı iki devletli çözüm modeline ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi.

Konferansın sonunda bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Aşıkkutlu, Kıbrıs sorununun çözümünde KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının haklı davalarında daima yanlarında olmaya devam edeceklerini, bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanı’nın da ifade ettikleri gibi Kıbrıs sorununun ancak iki tarafın eşit egemenliğine dayalı adil bir çözüm ile halledilebileceğini belirtti. Hitabının devamında programın çok verimli geçtiğini ifade eden Rektörümüz, Trabzon Üniversitesi olarak başta Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) olmak üzere KKTC üniversiteleri ile bilim, kültür, spor, sanat vb. alanlarda yakın bir iş birliği ve dayanışma içinde ortak projeler ve çalışmalar yapma arzusunda olduklarını ve bu programın bu sürecin ilk somut adımı ve göstergesi olmasını temenni ettiklerini belirtti. Son olarak, sunumlarıyla değerli görüşlerini paylaşan KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'a teşekkür ederek zât-ı âlîlerinin şahsında KKTC halkına selam, saygı ve sevgilerini ileten Rektörümüz, programa ev sahipliği yapan Kıbrıs İlim Üniversitesi’nin değerli Mütevelli Heyeti ve Sayın Rektörü başta olmak üzere, program organizatörü ve sunucusu Sayın Prof. Dr. Ata Atun ile tüm katılımcılara teşekkür etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat