15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Afiş Tasarım Yarışması

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
AFİŞ TASARIM YARIŞMASI

Katılım Koşulları:

• Katılımcıların Trabzon Üniversitesi Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü bölümlerinde (bölüm sınırlaması olmaksızın) öğrenci olmaları gerekmektedir.
  • Yarışma bireysel katılıma açıktır. Bir yarışmacı, farklı rumuzla en fazla iki afişle katılabilir.
  • Katılımcılar afişlerin ve afişi hazırlarken kullanılan her türlü tasarımın özgün ve kendilerine ait olduğunu, telif kapsamında olmadığını; fikirsel ve/veya biçimsel olarak başka herhangi bir afiş, resim, video vb. üretim ile benzerlik taşımadığını; bu eser ya da eserlerle daha önce hiçbir yarışmaya katılmadıklarını ve hiçbir yerde sergilenmediğini, telif haklarının devredilmediğini kabul ederler. Bu konuya ilişkin her türlü hukuki sorumluluk katılımcının kendisine aittir.
  • Afiş çalışmalarında renk ve teknik kullanımda herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak dört renkli (CMYK) ofset baskı teknolojisi ile elde edilebilen renklerin dışına çıkılmamalıdır. Çalışmalar 300 DPI çözünürlükte olacaktır.
  • Afişler, 42 x 29,7 cm(A3) boyutunda dikey olarak çalışılacaktır. Afişlerde, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ibaresi ile https://kurumsal.15temmuz.gov.tr adresinde yer alan “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” logosuna yer verilmesi zorunludur. Belirtilen ibare ve logonun yer almadığı afişler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Afişlerin dijital orijinali, Adobe Illustrator (.ai) veya Photoshop (.eps) veya Photoshop (.psd) veya Photoshop (.tiff) versiyonlarından biri ile program uzantısı belli olacak, katmanları açık olacak şekilde çalışılmalıdır.
  • Çalışmalar, iletr@trabzon.edu.tr adresine e-posta yoluyla dijital olarak gönderilecektir. Afişler söz konusu e-postaya gönderilirken katılımcıların isim, soy isim, fakülte, bölüm ve iletişim bilgilerini eklemeleri zorunludur.
  • Yarışmaya iştirak eden tüm katılımcılar, katılım koşullarını ve eserlerinin tüm kullanım haklarının Trabzon Üniversitesi’ne devredilmesini kabul etmiş sayılacaktır.

Yarışma Takvimi:

• Son Teslim Tarihi: 13 Temmuz 2022 (Çarşamba)
  • Sonuçların Açıklanması: 15 Temmuz 2022 (Cuma)
  • Ödül Töreni daha sonra ilan edilecek bir tarihte gerçekleştirilecektir.