2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Öğrenci Alım İlanı

Tezli Yüksek Lisans  ve Doktora

Tezsiz Yüksek Lisans

Yabancı Uyruklu
 (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora)

Başvuru Kılavuzları

(Başvurular 4-21 Temmuz 2022 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır.)
(Sistem adayların erişimine 4 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:00'da açılacak olup 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 16:30'dan sonra sisteme yeni kullanıcı kaydolamayacak ve sistem saat 17:00'da başvurulara kapanacaktır.)

(Başvurular, 20 Temmuz 2022 tarihine kadar, şahsen Trabzon Üniversitesi Kampüsü Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Söğütlü - Akçaabat/TRABZON adresine yapılacaktır. Posta yolu ile yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.)

Ön değerlendirme Sonucunun İlanı (Sınava Çağrılacak Aday Listesinin  İlanı)  Sınava Girecek Adaylar için tıklayınız.
Sınav Yerleri için tıklayınız.

(28 Temmuz 2022 Saat 16.00’da Enstitü Web sayfasında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. )

Sınav yapılmayacaktır

Giriş Sınavı

1 Ağustos 2022 tarihinde saat 10:00’da yapılacaktır.
Ancak Resim Yüksek lisans programına giren adayların yetenek sınavları 1 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.00’da giriş sınavları ise 14.00’te yapılacaktır. Sınav yerleri ön değerlendirme sonucuyla birlikte ilan edilecektir. Giriş sınavına katılmayan adayların başvuru puanı hesaplanmaz ve adayların başvurusu geçersiz sayılır. Giriş sınavları yazılı sınav şeklinde yapılacaktır.

Sınav yapılmayacaktır

Başvuru Sonuçları İlanı

Sonuçlar için tıklayınız.
4 Ağustos 2022 tarihinde saat 16:00’da Enstitü web sayfasından ilan edilecek olup adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek ve ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Kayıt tarihleri

Boş Kontenjanlara Yerleştirme ve Kayıt Tarihleri

Boş kontenjana yerleşen adayların listesi ve kayıt tarihleri 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 16:00'da ÖİDB web sayfasında ilan edilecektir.
(Kayıtlanma şekli Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca ilan edilecektir.)

Boş kontenjan kalması halinde başvuru şekli, başvuru tarihleri, sonuç  açıklama tarihi, öğrenci kaydı vb. bilgiler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 16:00'da ÖİDB web sayfasında ilan edilecektir. (Boş kalan kontenjanlara 4-21 Temmuz 2022 tarihleri arasında Lisansüstü Aday Başvuru Bilgi sistemi üzerinden tezsiz programa başvurup tercihine yerleşemeyen adaylar başvurabilecektir. Tekrar boş kontenjan kalması halinde yerleşemeyen adaylar içinden öğrenci kabul edilip edilmeyeceğiÖİDB sayfasında ilan edilecektir. Kayıtlanma şekli Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca ilan edilecektir.)

Boş kontenjan olması halinde yerleşenlerin listesi ve kayıt tarihleri 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 16:00'da ÖİDB sayfasında ilan edilecektir.