2019 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği Duyurusu

“2019 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği Sürecinde Yaşanan Gecikme Hakkında”

YÖK Başkanlığı tarafından 6 Ocak 2020 Pazartesi günü yapılan duyuruda (https://yoksis.yok.gov.tr/menu/menu.zul) ifade edildiği üzere “Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği” düzenleme çalışmalarının devam ediyor olması nedeniyle 2019 yılı faaliyetlerine yönelik başvuru süreçleri YÖKSİS’te henüz başlatılamamıştır.

YÖK Başkanlığı tarafından yapılan çalışmaların bitirilmesini takiben Üniversitemiz akademik teşvik ödeneği süreç takvimi güncellenerek başvurular alınmaya başlanacak olup, bu kapsamdaki gelişmeler ayrıca Üniversitemiz öğretim elemanlarına duyurulacaktır.

Bu süreçte Üniversitemiz öğretim elemanlarının YÖKSİS bilgilerini güncellemeleri ve 2019 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetlerini YÖKSİS’e eklemeleri önemle rica olunur.

Akademik Teşvik Başvurusunda öğretim elemanlarının lisans, yüksek lisans ve doktora mezuniyet bilgilerinin üniversiteler tarafından YÖKSİS sistemine girilmiş olması talep edilmektedir. Bu kapsamda öğretim elemanlarımızın YÖKSİS Öğrenim Bilgileri alanındaki bilgilerini kontrol etmeleri ve varsa eksiklikleri ivedilikle tamamlamaları (mezun oldukları üniversite ile iletişime geçmeleri) önem arz etmektedir.

Prof. Dr. Atilla ÇİMER
Akademik Teşvik Düzenleme,