2019 YKS ile Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ,

Yoğun bir sürecin sonunda Trabzon Üniversiteli olmaya hak kazandınız. Başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, yürekten kutluyoruz. Üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz.

Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak bazı işlemlerin özeti aşağıda sunulmuştur.

2019- YKS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adayların kesin kayıt işlemleri  aşağıda yazılı ilkeler doğrultusunda yapılacaktır.

2019-YKS ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri (Özel Yetenek Sınavı ile kayıt alan programlar hariç) tüm programlar için Üniversiteye gelmeden e-Devlet şifresiyle internet üzerinden elektronik ortamda 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

e-devlet üzerinden yapılan Elektronik kayıt (e-Kayıt) işlemi kesin kayıt olup; bu kayıt işlemini yapan öğrencilerin ayrıca Üniversiteye gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

2019-YKS ile Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerin bulundukları yerdeki PTT şubelerine nüfus cüzdanı ile şahsen müracaat ederek “e-Devlet” şifresi almaları gerekmektedir.

e-devlet şifresi alan öğrenciler e-Kayıt işlemi için https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresine girdikten sonra “e-Hizmetler” bölümüne tıklayarak açılan sayfada yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite e-Kayıt” sekmesinden 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında “e-Devlet” şifresiyle kayıt yaptırabilirler.

Özel Yetenek Sınavı ile yerleşilen ve e-kayıt ile kayıt yaptırmayacak programlara (Tablo 1) yerleşen öğrenciler ile liseden mezun olduğu halde Milli Eğitim Bakanlığı sisteminde mezun bilgileri görünmeyen ve Üniversitemize yerleşen öğrenciler lise diploması, diploması hazır olmayanların ise yeni tarihli mezuniyet belgesi ile 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında aşağıda belirtilen adreste bulunan Trabzon Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek mesai saatleri içinde (08:00-17:00 arası) kayıtlarını yaptırabilirler.

E-KAYIT İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN ÖĞRENCİLERİN ELDEN EVRAK TESLİM ETMELERİNE GEREK YOKTUR. HER TÜRLÜ SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN oidb@trabzon.edu.tr ADRESİNE E-POSTA İLE BAŞVURUDA BULUNABİLİRSİNİZ.

Kayıt İşlemleri ve E-Kayıt Hakkında Açıklamaları için Tıklayınız
E-Kayıt Kullanım Klavuzu için Tıklayınız