TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Siber Vatan Programına Katıldı

Ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversite öğrencilerinin potansiyel yetenekleri tespit ederek değerlendirme hedefi taşıyan Siber Vatan programına Üniversitemiz de katıldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Üniversitemiz arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği adını taşıyan protokol Üniversitemiz Senato Salonunda imza altına alındı. Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı çerçevesinde hazırlanan modülde yükseköğrenim öğrencilerinde farkındalık oluşturmak ve yetenekli gençleri programa dahil etmek gibi başlıkların yer aldığı açıklandı. Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı adına Ajans Genel Sekreter Kemal Akpınar tarafından atılan imzalarla Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği "Siber Vatan" Protokolü sağlanmış oldu. İki kuruluşu kapsayan resmi işbirliğinin ardından yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Dünya ölçeğinde siber güvenlik alanında önemli sayıda insan kaynağına ihtiyaç var. Güvenlik tehditleriyle baş etmede ilgili fakültelerimizin, robotik kodlama ve yapay zeka merkezlerimizin akademik etkinliği büyük olacak. Program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Trabzon Üniversitesi bünyesinde uygulanacak. Siber Vatan Programı eğitimlerin yanında teknik geziler, usta-çırak buluşmaları, konferanslar, mentor firmalarla birebir çalışmalar ve yarışmalar gerçekleştirilecek. Ajans ile TRÜ arasındaki protokolle, siber sistem ve güvenlik donanımları konusunda üniversite gençliğinde farkındalık oluşturularak çalışma yürütülecek. Bu alanda yeteneği bulunan öğrencilerin tespiti ile Siber Vatan programına katılmaları sağlanacak."

İlgili Resimler


Menüyü Kapat