1.Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından Samsun ilinde 6-8 Mayıs tarihlerinde 1. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu düzenlenmiştir. Sempozyumda Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT), Ulusal Ajans, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP), Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama (TTP) olmak üzere paydaş ulusal kurumlar yer almıştır. Yurtiçi ve yurtdışından üniversite yöneticileri, akademisyenler, sektör profesyonelleri, uzmanlar ve öğrencilerin katıldığı sempozyum büyük bir ilgiyle karşılanmıştır.

Sempozyuma Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin ÂŞIKKUTLU, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Hasan KARAL, Teknoloji Transferi ve Proje Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Mehmet KOKOÇ ve beraberindeki TRÜ TTM ekibimiz katılım sağlamıştır. Sempozyumda çeşitli deneyimlerin ve araştırma sonuçlarının paylaşımı yapılmış ve karşılaşılan zorluklara üretilebilecek teknolojik çözümlere, teknoloji transferi ekosistemine ve girişimciliğe ilişkin panel ve tartışmalar gerçekleştirilmiştir. Ekibimiz bilimsel sunumlar gerçekleştirmekle birlikte düzenlenen panel oturumlarına ve tartışmalara aktif katılım sağlamıştır. Misafirperverlikleri ve gerçekleştirdikleri etkili organizasyon için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne ve Teknoloji Transfer Ofisi yetkililerine teşekkür ederiz.