TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Özel Konser

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen Kadın Bestekârların Eserleri Dinletisi büyük ilgi ve beğeni gördü.

Merkez Fatih Yerleşkemiz bünyesindeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen konserde solist olarak sahne alan Öğr. Gör. Eylem Derçin, birbirinden güzel eserlerle dinleyenleri mest etti.

Türk Müziği’ne gönül vermiş ve farklı makamlarda seçkin eserler bırakmış kadın bestekârlar; Leylâ Saz, Neveser Kökdeş, Semahat Özdenses, Faize Ergin ve Melahat Pars’ın birbirinden güzel 9 eserini başarı ile icra eden Derçin’e viyolonselde Dr. Öğr. Üyesi Koray Ilgar, kemanda Öğr. Gör. Cemal Zihni Erenel, piyanoda ise Dr. Öğr. Üyesi Kamil Onur Karataş eşlik ettiler.

Konser programını yardımcıları ile birlikte izleyen Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, konser sonunda solist Derçin’i kutlayarak kendisine çiçek takdim etti. Saz sanatçılarına da birer teşekkür belgesi veren Rektörümüz konserin ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Böyle anlamlı bir günde çok güzel bir etkinliğe imza atan Konservatuarımıza, değerli müdürümüz Prof. Dr. Ayşegül Ergene’ye, solistimize ve saz ustalarımıza teşekkür ediyorum. Musikimizin bugünlere gelmesine vesile olmuş bestekârlar ve icracılarımızın eserlerinin burada seslendirilmesi bizi çok mutlu etti. Bu güzel konseri icra eden ses ve saz sanatçılarımıza teşekkür ederken tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha kutluyorum. Bugüne ulaşamayan, bugünün mutluluğunu tadamayan başta Gazzeli kadınlarımız, kız çocuklarımız olmak üzere, Myanmar’da, Arakan’da, Keşmir’de, Doğu Türkistan’da kısaca tüm coğrafyalardaki mazlum ve mağdur kadınların da bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum. Devletimizin bekası için can veren şehitlerimizin ve gazilerimizin annelerinin, eşlerinin ve çocuklarının gününü de kutluyorum. Böyle törenler yapabiliyorsak onlar sayesindedir.”

Konsere ilgi gösteren misafirlere teşekkür eden Rektörümüz, dinleyenlerin yoğun alkışları eşliğinde tamamlanan bu özel ve anlamlı konser için Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Ergene ve ekibine de teşekkür etti.

Menüyü Kapat