TRABZON ÜNİVERSİTESİ

"Terennüm Türk Müziği Topluluğu" Gönüllere Dokundu

Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği programında görev yapan akademisyenler “Terennüm Türk Müziği Topluluğu” adı altında bir araya gelerek muhteşem bir Türk Sanat Müziği konseri düzenledi.
İl Jandarma Komutanı Tuğg. Mustafa Erdem ve eşi Hanımefendi Derya Erdem, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu'nun eşi Hanımefendi Kadriye Âşıkkutlu, Üniversitemizin akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenci ve misafirlerin dinlediği konser Fatih Merkez Yerleşkesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde sanatsal suare sunumu şeklinde gerçekleştirildi. Öğretim elemanlarınca seçilmiş birbirinden nadide eserlerle hazırlanan programda Öğr. Gör. Serdar Okur şefliğindeki koro seçkin eserleri başarılı şekilde icra etti. Müzikal altyapısı korunarak seslendirilen eserler adeta dinleyenlerin gönül tellerine dokundu. Konser programı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Okur, “Kökleri yüzlerce yıl eskiye dayanan geleneksel müziğimizin tarihsel gelişimi içerisinde birçok bestekâr ve saz üstadımızın isimleriyle eserleri var. Onlar yalnız seçkin eserler vermekle kalmayıp, aynı zamanda Türk Müziği dönemlerinin oluşumuna etki ettiler, ekolleri ile tarihe geçtiler. Biz de ustaların eserlerini seslendirerek nağmelerimizin devamlılığına ve özellikle klasik müziğimizin üslubunun korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
“Terennüm” sözcüğünün ‘mırıldanma’ anlamı taşıdığını belirten Okur, müzikte tekniğe ve eserin öz yapısına uygunluğu korumanın önemine işaret etti. Konsere yoğun ilgi gösteren dinleyiciler sazları, korist ve solistleri uzun süre alkışlarken organizasyonda yer alan hocalarımızdan benzer programların devam etmesi istendi.

Menüyü Kapat