TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinliklerimizde Türkiye Mozaiği

Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri bu yıl dopdolu ve yoğun katılımlı şekilde gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler her yörenin oyun, mutfak ürünleri ve eserlerini birlikte sergilerken spor müsabakalarında ise centilmenlik ön plana çıktı.

KAMPÜSTE ESERLER FORUMU

1-18 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan ve halen devam eden etkinliklerde iki hafta boyunca söyleşiler, çalıştaylar, panel ve konferanslar, bilimsel sunumlar, konserler, açık hava sinema gösterileri, sergiler, tiyatro oyunları ile karaoke ve birbirinden çekişmeli spor yarışmaları düzenlendi. Üniversite birimleri, öğrenci kulüpleri ve paydaş kurumların yoğun katılımıyla oluşturulan stantlarda her ekip kendi faaliyet alanına ilişkin ürün ve eserleri sergiledi; broşür ve birebir sunumlarla ziyaretçilere bilgiler verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay, Yeşilay, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Belediyeleri özel stantlar açtı. İl Halk Kütüphanesi gezici aracı hafta boyunca kampüste hizmet verdi.

CENTİLMENLİĞİ ALKIŞLADILAR

Fatih Merkez Kampüsümüzdeki etkinliklerde özellikle öğrenci kulüplerimizin düzenlediği yarışma, oyun ve ödüllü müsabakalar birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Satışa sunulan el ürünü eserler ve yiyecekler yoğun talep gördü. Ara sınavlarının ardından el ele, kol kola halay çekip horon oynayan gençler gönüllerince bir hafta geçirdi. Şenlik ve etkinlikler içinde özellikle açık hava sinema gösterileri ile konser ve maçlarda seyircilere ayrılan bölümler doldu. Satranç, voleybol, masa tenisi ve futbol maçları baştan sona çekişmeli mücadelelerle gerçekleşti. Yenilenen kampüs spor tesislerinde yapılan söz konusu karşılaşmalarda sergilenen centilmenlik ruhu ve sporcuların fair-play duyarlılığı alkış topladı.

TRT’DEN TRÜ'YE YAYIN DESTEĞİ

Yardımcıları ile birlikte stantları gezen Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, tüm katılımcılarla görüşüp sohbet ederek etkinliklere destekleri sebebiyle öğrenci kulüpleriyle paydaş kuruluş temsilcilerine teşekkürlerini iletti. Rektörümüzün ayrıca bazı oyun ve müsabakalara da katılarak gençlerle yarışması ortaya güzel görüntüler çıkardı. İlahiyat Kulübü öğrencileri Rektörümüze, İsrail zulmü altındaki Filistin’in ebru tekniği ile işlenmiş bayrağını hediye etti. TRT Radyosu 'Genç Yaşam' programını hafta içi 3 gün boyunca kampüsümüzde gerçekleştirirken bilimde, sanatta ve sporda üstün başarı kazanan akademisyen ile öğrencilerimizle yapılan söyleşiler, etkinliklerimiz eşliğinde tüm ülkeye duyuruldu.

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Maçlar sonunda kupa ve ödül almaya hak kazanan sporcularla takımlar konser alanında hazırlanan platforma çıktı. Burada bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer tüm sporcu ve takımlarla birlikte katılımcıları kutladı. Yarışma ve maçlar sonunda satrançta Recep Demir, kadınlar ve erkekler voleybolda Spor Bilimleri Fakültesi, masa tenisi-kadınlarda Beşikdüzü Meslek Yüksekokulundan Elif İşleyen, erkeklerde Tonya Meslek Yüksekokulundan Fatih Akyurt şampiyon oldu. Kıran kırana maçlara sahne olan futbol turnuvası finalinde Güvenlik takımını 9-3 mağlup eden İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ekibi şampiyonluk kupasını kazandı. Gol kralı olan Kubilay Köçek aynı zamanda turnuvanın yıldızı seçildi.

 

2024 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinliklerine ait görüntülerin yer aldığı albüme ulaşmak için tıklayınız.

Menüyü Kapat